pátek 4. října 2013

Další kroky??? Po betóně.....

Tak trochu jsme očekávali, že by mohl být tepý podzim...a tak nás na první říjnový den celkem "překvapilo", že už tady byl první šedivák.
S prvním chladnem jsme tedy s určitými pracemi takzvaně "šlápli do pedálů" a aspoň trochu si ulehčili vstupování do domu. Za dva dny nám řemeslníci zarovnali opěrku před domem a vyskládali z palisád a zámkové dlažby vyrovnávací schody na zahradu a chodníček k budoucí brance. O tom, jaké budou hlavní schody proti vchodu teď intenzivně přemýšlíme. Původně měli být "postaru" monolitické, ale různě u kamarádů a ostatních vidíme, jak takové schody, zvláště když je obložíte, dopadají za 10 let. Všude kam se dostane voda, tak beton či dlažky odpadávají. Vůbec spojování různých materiálů přináší různé obtíže. No výhledově to vypadá, že se budeme rozhodovat mezi nějakými schody z pozinkované konstrukce a skládanými jako stavebnice, o materiálu nášlapných stupňů ještě přemýšlíme...No jo no, nejsme holt na té rovině, tak to máme složitější.

Na fotkách uvidíte práci řemeslníků ve dvou fázích, vždy po pracovním dnu. Tak, jak je to vyfocené, to ve finále ještě nebude vypadat, bude to doplněné dalšími plochami dlažby, vše bude navazovat na terasu a také na parkovací stání, ale musíme vždy řešit věci tak, jak přicházejí...dle času a stavů na účtu.

A na závěr ještě pár fotek z interiéru již s instalovanými dveřními výplněmi...hned to jinak vypadá, co říkáte? ;-)

Pěkný podzim...snad nakonec bude i teplý'